Aurora Kontakt... een ander licht op de zaak

home (produktoverzicht) > over Aurora Kontakt

[afbeelding] Ruud van der Meulen, hoofd inkoop

Op verlichtingsgebied kun je het zo gek niet bedenken of er is een oplossing voor. Aan iedere lichtwens van de consument kan voldaan worden, dankzij de voortdurende ontwikkelingen op het gebied van techniek en vormgeving. Daardoor zou je haast vergeten dat de oervorm van de electrische lichtbron nog steeds intensief gebruikt wordt. Van de gloeilamp zijn door de jaren heen talloze varianten geproduceerd.
Wie zoekt naar een vervangende gloeilamp van een afwijkend type kan, zo lijkt het, pech hebben. Maar niet als het aan Aurora Kontakt ligt. Als het moet, wordt namelijk iedere lamp ter wereld opgespoord door Ruud van der Meulen, hoofd inkoop.

Aurora Kontakt is een familiebedrijf dat in 1909 is opgericht in de Amsterdamse Vijzelstraat, nabij de Munt en het Rokin. En op deze locatie zit het bedrijf nog steeds. Aurora Kontakt is altijd een verlichtingszaak geweest, want één van de eerste producten in het assortiment waren gloeikousjes voor in de gaslampen. In de loop der jaren is een enorm assortiment toegevoegd en groeide ook het bedrijf enorm. Binnen korte tijd had Aurora Kontakt filialen in heel het land. Later is bij een reorganisatie het aantal filialen teruggebracht tot Amsterdam en Den Haag.

Van E12 tot Edison

Het assortiment omvat ruim 15.000 artikelen. Het motto: Alles achter de stekker. Men denkt dan misschien aan alles wat men op het lichtnet aansluit, maar natuurlijk horen daar ook producten bij als apparaten die gevoed worden door accu's en batterijen.
Gloeilampen. Je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt het bij Aurora Kontakt. Lampen met een incourante E12 fitting bijvoorbeeld. Maar ook nog de originele Edisonlampen zoals ze in 1910 werden gemaakt. Een fabriek in Frankrijk produceert die lampen nog met de hand en Aurora Kontakt importeert ze. En levert ze regelmatig op aanvraag uit het buitenland...

De toekomst van de gloeilamp

Het blijft leuk om telkens weer iets nieuws te vinden. Dankzij die inzet kwamen er bijvoorbeeld vlammende kaarsjes, een brandend kruis en een ovale gloeilamp met bajonetfitting in ons assortiment. Maar tegelijkertijd vindt Aurora Kontakt een oplossing voor iedere verlichtingsvraag. Zij weet, desnoods met de nodige aanpassingen, het gewenste resultaat voor de klant te bereiken. Voor een theatervoorstelling werd een manier bedacht om ronde TL-lampen op het podium te laten branden, zonder dat de armatuur zichtbaar was. Dat lukte dankzij de kennis van licht die Aurora Kontakt in huis heeft en dankzij de vaardigheid van de technische mensen die ons bij de uitvoering hielpen.
En op die weg gaat Aurora Kontakt door, want er zal altijd vraag blijven naar al die niet zo gangbare producten en oplossingen.

Nagenoeg alles op het gebied van verlichting, elektra, communicatie en klein huishoudelijke apparaten is uit voorraad leverbaar. Zowel bedrijven als particulieren kunnen bij ons terecht voor alle mogelijke en onmogelijke oplossingen. Een bezoek aan één van de winkels is zeker de moeite waard. U vindt er altijd iets nieuws, interessants of handigs in het assortiment. Een assortiment dat bijna wekelijks wordt uitgebreid met nieuwe artikelen.

Lees ook........
Spelen met licht
Oplaadbare batterijen

Amsterdam - Vijzelstraat 27-35
Den Haag - Lange Poten 21
[afbeelding: logo Aurora Kontakt - home] [afbeelding: Winkel in Amsterdam]